Oatly

Oatly

Oatly grundades på 90-talet efter att forskare vid Lunds Universitet upptäckte att naturliga enzymer kan omvandla fiberrik havre till näringsriktig flytande föda. Idag finns Oatly's havrebaserade produkter på de flesta matvarubutiker i Sverige, samt i flera länder runtom i världen.

"För att må bra måste man både äta och dricka bra och röra på sig. Vi på Oatly brinner för att ta fram hälsosamma och goda produkter som också är snälla mot planeten. Allt startade på åttiotalet med att en grupp forskare vid Lunds universitet bestämde sig för att utveckla en växtbaserad dryck för de som inte kan eller vill dricka komjölk. Resultatet blev havredryck, och sedan dess har allt handlat om havre – en perfekt gröda sett till näring, smak och hållbarhet.

Om vi ska lyckas bromsa klimatförändringarna krävs en omställning till mer växtbaserad kost, och här vill vi vara med och bidra. När det gäller barn och ungdomar tycker vi att skolmaten är extra viktig, och i vår workshop Oat Academy vill vi inspirera till fler växtbaserade rätter på matsedeln. Vi är också en del av Skolklassikern med vår utmaning Hoppa över kossan, där rörelse kombineras med kunskap om hur det vi äter och dricker påverkar vår planet."

Läs mer om Oatly.

Typ av verksamhet: Företag
Var i landet: Nationellt
Initiativet berör: Hälsosam mat