Linköpings Parasportförening

Linköpings Parasportförening

Sedan 1983 bedriver Linköpings Parasportförening verksamhet för alla med någon form av funktionsnedsättning, medlemmarna varierar idag mellan 3 och 84 år. Vi har möjlighet att bidra med en naturlig plattform när det gäller både träning och social gemenskap med stark samhörighetskänsla och stärkt självförtroende.

Genom regelbunden träning erbjuder Linköpings Parasportförening möjlighet till en meningsfull fritidssysselsättning för för personer med funktionsnedsättning, oavsett grad av nedsättning, som också bidrar till att förbättra individens kondition, balans, koordination, rullstolsteknik m.m. De vill att alla med funktionsnedsättning ska nå ett välbefinnande utifrån sina egna förutsättningar.

Linköpings Parasportförening har en omfattande verksamhet inom boccia, bordtennis, curling, goalball, innebandy, showdown, bassäng, rullstolsrugby, sittgympa, racerunning, parkinsonboxning samt barn- och ungdomsgrupper.

”Vår målsättning är att alla ska kunna hitta en rolig aktivitet – oavsett funktionsnedsättning, ålder eller vilken nivå man önskar idrotta på. Man kan vara med bara för motions skull eller tävla och rent av elitsatsa – vilket som ska du har möjlighet att göra det hos oss!”

Läs mer om Linköpings Parasportförening.

Typ av verksamhet: Parasportförening (handikappidrott)
Var i landet: Linköping och hela Östergötlands län
Initiativet berör: Fysisk aktivitet