Hjärnskap

Hjärnskap

Hjärnskap erbjuder workshops och föreläsningar för ungdomar och/eller vuxna i skolor, organisationer, kommuner och företag över hela Sverige. Under perioden 2005–2010 utbildade Hjärnskap drygt 1500 lärare om kopplingen mellan fysisk aktivitet och lärande i samarbete med Friskis&Svettis koncept Röris. Med en internationell magisterutbildning i Neuroscience in Leadership från 2013 i bagaget har konceptet utvidgats till att sprida forskning kring hjärnan och hur den kan användas i praktiken för att gynna hjärnhälsa, tänkande, prestation och kreativitet.

Hjärnskaps vision är att det ska vara lika accepterat och självklart för dig som studerar eller arbetar att få kunskap och verktyg för hur du tar hand om din hjärna och optimerar dina mentala resurser, som det är att få kunskap om hur du tar hand om din kropp med näring och träning.

Malin Gutestam som driver företaget har arbetat 20 år som lärare i idrott och Hälsa på gymnasiet och är medgrundare till konceptet Hälsobanken. 2016 tilldelades hon Helgepriset och fick därmed möjligheten att skriva boken Hjärnskap för tonårshjärnan. För mer information kontakta malin@hjarnskap.se

Läs mer om Hjärnskap.

Typ av verksamhet: Företag
Var i landet: Nationellt
Initiativet berör: Fysisk aktivitet