Hittaut

Hittaut

Hittaut är en kostnadsfri hälsosatsning inom Svenska Orienteringsförbundet som finns på 35 orter i Sverige. Satsningen drivs tillsammans med förbundet och den lokala orienteringsföreningen ute i landet. Syftet är att med enkla medel få människor att komma igång med rörelse och upptäcka sina närområden, både i stad och skog. Deltagaren letar efter checkpoints (kontrollstationer) med hjälp av en karta, fysisk eller digital. Varje checkpoint har en specifik kod som du registrerar på ditt personliga konto på oientering.se/hittaut. Varje registrerad checkpoint är värd en lott där du har chans att vinna priser.

Hittaut aktiverar mer än 50 000 människor per år och tillsammans har de registrerat över en miljon checkpoints runt om i landet. Hittaut är en aktivitet för många. Du kan hittaut när du vill och hur du vill. Vissa checkpoints är ”hjulanpassade” vilket innebär att du kan komma dit med cykel, rullstol eller barnvagn.

Visionen är att få fler människor i rörelse på ett roligt sätt, där varje ny checkpoint blir en ny skattjakt, och samtidigt påvisa att en inte behöver ta sig längre bort än till nästa gata för att börja jakten på checkpointsen. Inom hittaut finns även en friskvårdsutmaning som riktar sig mot företag, organisationer och skolor. Skolutmaningen är ett sätt att aktivera elever i undervisningen och även ett verktyg att ta med hem som de kan göra tillsammans med familjen.

Läs mer om Hittaut.

Typ av verksamhet: Ideell organistion
Var i landet: Hela landet
Initativet berör: Fysisk aktivitet