Funnys Äventyr

Funnys Äventyr

Just nu byggs en av de största svenska kultursatsningarna för barn i Sverige - Funnys Äventyr. Målet är att skapa ett unikt kulturhus för barn inom handels-platsen Mobilia i Malmö. På Funnys Äventyr träffar du Pettson & Findus, Mumin, Alfons Åberg, Halvdan Viking och flera andra sagofigurer.

Funnys Äventyr har bjudit in några av Sveriges mest älskade sagofigurer. Var och en har en egen tredimensionell utställning där barnen får upptäcka sagovärldarna. Ibland får man också träffa figurerna på riktigt.

"Det är ett äventyr att leka, läsa och lära! Ett besök hos oss inspirerar barn till just det. Scenografiska utställningar, teater, en ”sagokarusell” och ett läslusthus ger barnen en unik möjlighet att upptäcka litteraturens magiska värld."

Teater är dagligt inslag på Funnys Äventyr. Där får barnen vara med om föreställningar, simultantolkat till olika språk. I Sagokarusellen tar Humlan Djojj med besökaren på en färd genom klassiska sagovärldar som gestaltas med scenografi, ljus, musik och skådespelarröster på flera olika språk.

"Alla barn, oavsett förutsättningar, ska ha tillgång till leken, läsandet, sagorna och den magiska fantasin. Välkomna!"

Läs mer om Funnys Äventyr.

Typ av verksamhet: Kulturhus för barn
Var i landet: Malmö, Skåne
Initiativet berör: Fysisk aktivitet, kost