FoodFive

FoodFive

FoodFive erbjuder matlagningskurser och läger för barn från 11 år som syftar till att barn och unga efter genomförd utbildning ska kunna laga måltider helt på egen hand. De får även lära sig att skriva inköpslista, hålla ordning och reda i köket samt duka ett trevligt bord att avnjuta måltiden tillsammans. Matlagningslägren och kvällskurserna hålls idag i gymnasieskolors restaurangkök i Täby, Danderyd och på Kungsholmen.

"Att barn lär sig att laga mat är inspirerande, utvecklande och bygger självförtroende. När tonåren närmar sig blir barn medvetna både vad de stoppar i sig och hur de ser ut och därför är det ännu viktigare att boosta med rätt mat och kunskap kring näringslära."

Bakom FoodFive står kocken och receptutvecklaren Annica Karlsson. Hon önskar att alla barn ska få en ökad medvetenhet och kunskap kring mat i tidig ålder. Inte minst genom att underlätta vardagspusslet när barnen kan hjälpa till mer hemma.

FoodFive samarbetar med partners som också inser vikten av att mat och hälsa hör ihop. Man vill tidigt väcka ett intresse för matlagning och bra råvaror, och så ett frö för vidareutbildning inom restaurangbranschen.

Läs mer om FoodFive.

Typ av verksamhet: Företag
Var i landet: Stockholm, Täby, Kungsholmen, Danderyd
Initiativet berör: Kost