Feldenkrais för alla

Feldenkrais för alla

Lär dig att undvika surfnacke – på bara några minuter. Surfnacke är ett växande hälsoproblem bland barn och ungdomar. Både i skolan och hemma sitter unga och vuxna böjda över smartphones och surfplattor. Enligt forskning ökar problemen med stela nackar och det i sin tur leder till huvudvärk, nackvärk och ryggvärk.

Feldenkrais för alla har skapat åtta korta filmade rörelseserier som är inriktade på att förhindra surfnacke. Genom att göra de rörelser som visas slappnar spända muskler av i nacke, axlar och rygg så att hållningen förbättras. Varje övning tar bara några minuter att göra.

Den första filmen finns redan på YouTube, sen läggs en ny ut en ny varje vecka.

Rörelserna kan göras i grupp eller individuellt efter ett pass vid surfplatta eller dator. För bästa effekt, utför dem gärna vid många tillfällen under dagen. Övningarna både förebygger och lindrar problem orsakade av nätsurfande.

Feldenkrais för alla använder metoden Feldenkrais®, en sensomotorisk träning som ökar medvetenheten i rörelsemönster, andning och hållning. Genom olika naturliga rörelsesekvenser lär sig hjärnan hur kroppen fungerar optimalt.

Konsten att undvika Surfnacke är ett program skapat av två auktoriserade feldenkraispedagoger:

Lena Brännström www.sensomotoriksthlm.se
Ulrika Felländer www.medveten.nu

Läs mer om metoden Feldenkrais®.

Läs mer om feldenkrais® och barn här.

Typ av verksamhet: Företag
Var i landet: Stockholm
Initiativet berör: Fysisk aktivitet