Feldenkrais för alla

Feldenkrais för alla

Feldenkrais för alla vill med metoden Feldenkrais® smarta rörelser för kropp och sinne lindra effekten av ”Surfnacke” som är ett växande hälsoproblem bland barn och ungdomar.

"Eleverna sitter böjda över smartphones och surfplattor både i skolan och hemma. Problem med stela nackar ökar och det i sin tur leder till ett flertal kända besvär såsom huvudvärk, nackvärk och ryggvärk."

Feldenkrais för alla arbetar med att skapa ett antal korta filmade rörelseserier som förhindra surfnacke och planerar en serie för låg- och mellanstadiet och en för högstadiet och gymnasiet. Övningarna tar fem minuter och lätta att komma ihåg. Man kan göra rörelserna tillsammans i klassen efter ett längre pass vid plattan, eller avsluta skoldagen med en av övningarna. Man kan också göra dem på eget initiativ när nacken känns stel och trött, och Feldenkrais för allas förhoppning är att rörelserna ska bli en naturlig del i barn och ungdomars vardag.

Feldenkrais för alla använder metoden Feldenkrais®, en sensomotorisk träning som ökar medvetenheten i rörelsemönster, andning och hållning. Genom olika naturliga rörelsesekvenser lär sig hjärnan hur kroppen fungerar optimalt.

Läs mer om metoden Feldenkrais®.

Läs mer om feldenkrais® och barn här.

Typ av verksamhet: Företag
Var i landet: Stockholm
Initiativet berör: Fysisk aktivitet