Pep-hjälten - vår tids nya superhjälte

Pep-hjälten är Generation Peps nya samarbetspartner i fighten mot ohälsan. Alla barn och unga i Sverige har rätt till bästa möjliga hälsa. Trots det är det få barn som rör på sig tillräckligt och äter tillräckligt av det som kroppen mår bra av vilket kan leda till förödande hälsokonsekvenser. Nu får vi därför hjälp av vår tids nya superhjälte, Pep-hjälten, och tillsammans tänker vi ta fighten mot ohälsan.

Det är få barn och unga som idag äter tillräckligt av det som kroppen behöver för att må bra och som rör på sig i den utsträckning de behöver. Pep-hjälten finns till för att ta kampen mot ohälsan, men för att det ska ske så behöver vi fler Pep-hjältar som hjälper till. Där tror vi att du är den vi söker.

Bli en Pep-hjälte du också

Barn gör inte som vuxna säger utan som vi gör. Därför är en av de viktigaste delarna i att bli en Pep-hjälte att vara en hälsoförebild för dina barn. Genom att själv lägga ner skärmen då och då, cykla eller gå till jobbet, genom att äta frukt eller grönsaker till varje måltid och aktivt vara med och leka och röra sig i vardagen tillsammans så kan vi visa på att vi är förebilder, ja till och med sanna Pep-hjältar. 

  • Var en hälsoförebild
  • Ta paus ifrån skärmen - inte minst vid matbordet
  • Servera och ät själv grönsaker eller frukt till varje måltid
  • Rör på dig - visa baren rörelseglädje, och var gärna aktiva tillsammans
  • Ställ bilen och Pep-skjutsa istället (cykla eller gå) till arbete och skola

Var med i fighten och bli en Pep-hjälte du också!

Dela gärna din Pep-hjälte historia under #pephjälte

Måla er egna Pep-hjältemask!

Ladda ner, skriv ut och färglägg er egna Pep-hjältemask: Målarbild_Färglägg_Hjältemasken.pdf