Pep Forum

Pep Forum anordnas en gång om året av Generation Pep i syfte att informera, inspirera och sammanföra människor vi tror kan hjälpa oss förbättra barn och ungdomars möjligheter att leva ett friskt och hälsosamt liv. 

Sveriges fyraåringar sitter stilla nästan hälften av sin vakna tid och endast var åttonde 13-åring rör på sig tillräckligt mycket. Larmrapporterna om våra barns ohälsa avlöser varandra och det är hög tid att göra mer åt saken än att bara konstatera att det är illavarslande. För att vända den nedåtgående trenden behöver vi samla och ena krafter från hela samhället. Vi är övertygade om att det går att göra skillnad tillsammans.

Därför anordnar vi Pep Forum en gång varje år i syfte att informera, inspirera och sammanföra människor vi tror kan hjälpa oss förbättra barn och ungdomars möjligheter att leva ett friskt och hälsosamt liv. 

Pep Forum 2018

Den 24 oktober 2018 anordnas Pep Forum i syfte att informera, inspirera och sammanföra människor som vi tror kan bidra till att skapa förutsättningar för en mer jämlik hälsa bland barn och unga. Årets tema är ojämlikheten i barn och ungas hälsa; orsaker, konsekvenser för samhället och hur man kan ta sig an utmaningarna.

Pep Forum 2017

Den 20 oktober 2017 anordnades Pep Forum på Karolinska Institutet i Solna. Bland talarna fanns H.K.H. Kronprinsessan, Christina Stenbeck, Anders Hansen, Carl Johan Sundberg och H.K.H. Prins Daniel. Under Pep Forum hölls en Paneldiskussion med deltagarna Per Strömberg, Ica, Hélène Barnekow, Telia, Håkan Svedman, Ikea, Lars Lundström, Friluftsfrämjandet, och Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Västra Götaland.