26 okt 2020

Vi utmanar Sverige i pepkilometern!

Denna vecka är det höstlov och många barn och deras familjer är lediga. Studier har visat att barn och unga är som mest stillasittande på höstlovet. Detta vill vi i Generation Pep förändra genom att vi alla varje dag rör på oss.

Generation Pep lanserar därför nu en utmaning vi kallar pepkilomentern #pepkm. Det handlar om att vi under hela höstlovsveckan aktivt ska ta oss fram med egen kraft minst en kilometer varje dag.

Genom att röra på oss varje dag ser vi till att ge vår kropp det den behöver. Vår kropp är nämligen gjort för att vara i rörelse, och genom att minska vårt stillasittande kan vi minska risken för en rad sjukdomar så som hjärt-kärlsjukdomar, cancer och diabetes typ 2. Dessutom blir vi gladare av att röra på oss!

Häng med i utmaningen du också!

Springa, gå, cykla, åka skidor, rulla, skatea, sparka kickbike eller dansa spelar ingen roll så länge du rör på dig och transporterar dig minst en kilometer varje dag. Varje rörelse kommer göra skillnad för din hälsa. Tillsammans sätter vi alla barn och unga i rörelse!

Delta i utmaningen genom att dela en bild eller en film på hur din pepkilometer ser ut just idag. Glöm inte att använda #pepkm och tagga gärna Generation Pep. Sprid utmaningen till alla dina vänner så blir vi fler som kommer i rörelse!