05 sep 2023

Pep Skola är nominerat till Publishingpriset 2023

Generation Peps kostnadsfria verktyg för skolor som vill arbeta för mer aktiva och hälsosammare skoldagar, Pep Skola, är nominerat till Publishingpriset i kategorin Webb - Utbildnings och instruktionssajter.

Sedan 2016 har Generation Pep haft ett mål om att stötta skolor som vill arbeta för att främja barn och ungas fysiska aktivitet och matvanor, och i samarbete med e-learningföretaget Learnways lanserandes det digitala verktyget www.pepskola.se våren 2018. Sajten, som även går vid namnet Pep Skola, är ett kostnadsfritt stöd för grundskolor, gymnasieskolor och anpassade skolor som vill arbeta med mer rörelse och hälsosam kost under skoldagen. Verktyget ger bland annat:

  • Stöd i att utvärdera skolans nuläge
  • Stöd i att skapa handlingsplaner för att nå skolans mål
  • Inspiration och konkreta aktiviteter kring rörelse, kost och matmiljöer
  • Möjlighet att certifiera sig som en Generation Pep Skola

Pep Skola utvecklades av Generation Pep i samarbete med fyra grundskolor i Stockholms stad (Rinkebyskolan, Gärdesskolan, Bäckahagens skola och Kvarnbyskolan) och forskare från Gymnastik- och idrottshögskolan, Karolinska Institutet och Göteborgs universitet i ett pilotprojekt.

Läs mer och se alla nominerade.

Om Publishingpriset

Sedan år 1990 har Publishingpriset premierat lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Publishingpriset är genom sin breda bedömning och sitt omfattande tävlingsområde Sveriges mest heltäckande kommunikationstävling.

Läs mer om Pep Skola

Vill er skola få stöd i det systematiska hälsoarbetet och skapa mer aktiva och hälsosamma skoldagar? Läs mer och kom igång med Pep Skola idag.

Vill du veta mer? Läs mer om initiativet och satsningen.