16 aug 2019

Pep Dag i Hagaparken 8 september med Prins Daniels Lopp 2019

Söndag 8 september klockan 11 till 15 välkomnas familjer till Pep-dagen i Hagaparken. Barn födda 2007–2013 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Samma dag arrangeras också Hagaloppet för äldre barn och vuxna.

Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Fysisk inaktivitet leder till en rad negativa hälsoeffekter. Fler behöver därför förstå och inse vikten av hur rörelse kan bidra till ett livslångt aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep har därför tagit initiativ till att skapa konceptet Pep Dag – dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost. 

Alla kan vara aktiva! Utnyttja Pep-dagen i Hagaparken för möjligheten att vara aktiv och besöka alla utställare och deras prova-på-verksamheter, och Friskis & Svettis erbjuder alla att delta i ett familjepass med start kl. 11.30 på scenen. Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Pep-dagen i Hagaparken 2019 arrangeras av Generation Pep, Kungl. Hovstaterna, Solna Stad och AIK Friidrott. Under dagen finns också möjlighet att prova på olika aktiviteter, gå tipsrunda, samt få inspiration och information för ett hälsosammare liv med mer rörelse.

Prins Daniels Lopp

Barn födda 2007–2013 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Det är först till kvarn som gäller för att få en av de 1 500 startplatserna. Prins Daniel medverkar under Pep-dagen i Hagaparken och delar bland annat ut medaljer till de som sprungit. 

Uppvärmning inför första start är kl 11.50.

Nummerlappar delas ut i Solna Centrum (mellan receptionen och biblioteket):
onsdag 4/9 kl. 11.00-14.00
fredag 6/9 kl. 16.00-19.00.

Mer information om nummerlappsutdelning, starttider m.m. kommer skickas ut till den mailadress som angetts vid anmälan.

Barn över 12 år och vuxna som vill springa (eller jogga) kan anmäla sig till Hagaloppet som startar kl. 14.00. Mer information hittar du här.

Anmälan är nu stängd. Eventuella restplatser kan bokas på plats i Hagaparken.

För frågor kring Prins Daniels Lopp, vänligen kontakta info@hagaloppet.com.

Dagens schema

11.00 Prins Daniel inviger Pep dagen på scenen tillsammans med bl.a. Bolibompadraken. Carolina Klüft är konferencier.

11:30 Familjepass med Friskis & Svettis på scenen.

11:50 Uppvärmning Prins Daniels lopp för startgrupp 1 – vid scenen. Sedan rullande för de äldre barnen.

12.00 Start Prins Daniels lopp för startgrupp 1.

13:30 Delta i världsrekordförsök i rundpingis - Hos STIGA Sports och Stockholms Bordtennisförbund på gruset utanför Koppartälten. Alla barn som deltar får ett bordtennisracket ur Generation Pep x H&M kollektionen. (Så långt lagret räcker)

14:00 Bestig Hagaberget med En Frisk Generation och äventyraren Oskar Kihlborg.

14.00 Hagaloppet startar – uppvärmning vid scenen.

15.00 Pep-dagen avslutas.

Övrig information

Det är ont om parkeringsplatser i Hagaparken, så åk gärna kommunalt, cykla, eller räkna in tid att förflytta er från parkeringar lite längre bort.

Besöksadress: Hagaparken, Solna

Kommunal färdväg: Buss till Haga norra. Planera din resa på www.sl.se, åk t.e.x med Buss: 515 från Odenplan eller Sundbybergs Station, hållplats Haga Norra.

Cykelväg: Fina cykelvägar finns i Hagaparken. Läs mer.

Bilväg: E4, avfart 167 mot Hagaparken. Dock begränsade parkeringsmöjligheter.

Mer information hittar du här. 

Tillgänglighet

Handikappsanpassad toalett finns vid Koppartälten, som drivs av Statens Fastighetsverk.

Karta över området

Karta över området i Hagaparken.

Ladda ner karta över området som pdf.