16 aug 2019

Pep-dag i Hagaparken 8 september med Prins Daniels Lopp 2019

Söndag 8 september klockan 11 till 15 välkomnas familjer till Pep-dagen i Hagaparken. Barn födda 2007–2013 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Samma dag arrangeras också Hagaloppet för äldre barn och vuxna.

Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Fysisk inaktivitet leder till en rad negativa hälsoeffekter. Fler behöver därför förstå och inse vikten av hur rörelse kan bidra till ett livslångt aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep har därför tagit initiativ till att skapa konceptet Pep Dag – dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost.

Pep-dagen i Hagaparken 2019 arrangeras av Generation Pep, Kungl. Hovstaterna, Solna Stad och AIK Friidrott. Under dagen finns också möjlighet att prova på olika aktiviteter, gå tipsrunda, samt få inspiration och information för ett hälsosammare liv med mer rörelse.

Alla aktiviteter är kostnadsfria.

Prins Daniels Lopp

Barn födda 2007–2013 kan springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Anmälan till loppet är nu öppen. Det är först till kvarn som gäller för att få en av de 1 500 startplatserna. Prins Daniel medverkar under Pep-dagen i Hagaparken och delar bland annat ut medaljer till de som sprungit.

Uppvärmning inför första start är kl 11.50.

Gå till anmälan för Prins Daniels Lopp.

Karta över området

Ladda ner kartan som pdf.