11 sep 2019

10 000 besökare till årets Pep Dag i Hagaparken

Årets Pep Dag i Hagaparken blev en rörelsefest med sprudlande glädje och energi. Totalt var det 10 000 besökare under dagen, 1400 löpare i Prins Daniels Lopp och 440 deltagare i världsrekordförsöket i rundpingis.

Söndagen den 8 september välkomnades familjer till Pep-dagen i Hagaparken. Totalt fanns 60 Peppare med olika aktiviteter på plats och barn födda 2007–2013 kunde springa Prins Daniels Lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Samma dag arrangerades även Hagaloppet för äldre barn och vuxna.

Årets Pep Dag i Hagaparken arrangerades i samarbete med Solna Stad och AIK Friidrott, och totalt hade dagen 10 000 besökare, varav 1400 sprang Prins Daniels Lopp. Under dagen arrangerades ett världsrekordförsök i rundpingis av STIGA Sports och Stockholms Bordtennisförbund, där hela 440 deltagare tog plats för att slå det tidigare rekordet på 349 personer.

Vi på Generation Pep vill rikta ett stort tack till alla som bidrog till en fantastisk dag fylld av rörelseglädje och kunskap. Tack!

Pep Dag - en dag med kunskap & rörelseglädje i fokus

En Pep Dag är ett koncept framtaget av Generation Pep som innebär en dag då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost helt kostnadsfritt. En Pep Dag kan arrangeras av både stora aktörer och privatpersoner, och kan både skalas upp och ner. 

Läs mer om hur du kan arrangera en Pep Dag!