08 apr 2022

Påsklovspepp med Pep-kilometern!

Visste ni att barn och unga är som mest stillasittande under lov och helger? Påsklovet är inget undantag. Därför vill vi inspirera fler till rörelseglädje med #Pepkm!

Barn och unga behöver röra sig i genomsnitt 60 minuter varje dag för att må bra både på kort och lång sikt. Idag vet vi att det tyvärr är väldigt få som når dessa rekommendationer. Men vi vet samtidigt att lite rörelse är bättre än ingenting alls, och att all form av rörelse räknas. Vi på Generation Pep vill uppmuntra fler barn och unga till rörelse, och sänka trösklarna för fysisk aktivitet, det ska kännas enkelt och roligt. Det är så vi tror att fler kommer i rörelse, och att vi då kan få Sverige att må bättre.

Under Påsklovsveckorna vecka 15 och 16 uppmuntrar vi därför alla att hänga med oss på en Pep Kilometer varje dag. Hur du tar dig fram 1 kilometer väljer du själv. Springa, rulla, gå, simma, dansa – ja, hur som helst!

För att ge extra pepp till alla som deltar finns även ett nedladdningsbart Pep Kilometer-schema som enkelt kan skrivas ut och sättas upp på kylskåpet. Här kan ni skriva vilka aktiviteter ni utfört och hur långt ni utförde dom!

Ladda ner Pep Kilometer-schemat (PDF).

Och du! Häng med oss på vår Instagram för att få tips, inspiration och pepp till din Pep Kilometer både av oss på Generation Pep och våra ambassadörer Musse, Mårten, Fanny och Patrik! Dela även gärna era egna kilometrar under #pepkm

Generation Pep, Instagram.