27 okt 2022

On the theme of movement

Mastersstudenter på Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet har tagit fram nytänkande projekt med syfte att visa på hur interaktion- och speldesign samt visualisering kan användas för att inspirera till en hälsosammare livsstil.

I samarbete med Generation Pep har mastersstudenter på Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet tagit fram nytänkande projekt med syfte att visa på hur interaktionsdesign, speldesign och visualisering kan användas för att inspirera ungdomar att röra på sig mer och bidra till en hälsosammare livsstil!

Vår roll från Generation Pep har varit att sprida kunskap om hälsoläget hos våra barn och unga. Vi har också agerat bollplank till studenterna, gett feedback på deras projektidéer och på deras första prototyper.

- Det har varit superintressant att se hur man kan dra trender i andra medier och ta in det i just det här med rörelse, berättar masterstundenten Marcus, som tillsammans med sin projektgrupp skapat det gps-baserade spelet The Watcher.

Spana in projekten på: http://idxpo.se/

Tillsammans med Visual Arena presenteras bidragen på en utställning den 25–26 oktober på temat rörelse. Läs mer om utställningen här: Upplev spel och interaktiva installationer på temat RÖRELSE | Visual Arena (lindholmen.se)