03 dec 2020

Möt våra senaste ambassadörer Fanny och Patrik

Fanny och Patrik älskar att träna och tävlar båda i Swimrun. De bor i Jönköping och driver tillsammans ett företag där de inspirerar till rörelseglädje. Detta arbete har gjort de till några av de största stjärnorna på TikTok. Här har ni chansen att lära känna de lite bättre.

Berätta lite kort om er själva:

Vi är två träningstokiga personer som bor i centrala Jönköping. Vi driver tillsammans vårt företag Team Lost där vi genom våra sociala medier inspirerar till träning och rörelseglädje.

Fanny har tidigare jobbat som redovisningskonsult och har en bakgrund som hästtjej. Fanny var kickboxnings- och boxningstjejen som nu brinner för löpning och Swimrun. Swimrun är en sport där man simmar och springer om vartannat som vi båda tävlar i tillsammans.

Patrik arbetar heltid som polis och har en bakgrund som Crossfit-atlet innan han började med Swimrun tillsamman med Fanny. Nu springer och simmar han mest. Patrik gör en utmaning under hela 2020 där han ökar med en burpee varje dag, klarar han fram till nyår har har gjort drygt 70 000 burpees på ett år.

Varför ville ni vara ambassadörer för Generation Pep?

När vi hittade Generation Pep kändes det som en naturlig del av att utveckla det vi redan gör i en riktning som verkade väldigt spännande. Vi gillar båda att träna och att sprida träningsglädje. Våra TikTok-konton växte snabbt, vi blev stora på TikTok och många barn och ungdomar hörde av sig dagligen och berättade att vi är deras förebilder och att de blir inspirerade av oss. Det kändes då naturligt att fortsätta i samma andra och inspirera till mer träning med fokus på barn och ungdomar för att få fler att röra på sig.

Varför valde ni att starta träningskonto på Tiktok?

Vi har lite olika ingångar in till TikTok.

Fanny började genom att lägga upp gamla träningsvideos från Instagram där vissa snabbt blev virala medan Patrik startade med TIkTok för att få en inblick i vad hans barn gjorde på sin fritid. Att vi båda sedan inriktade oss på träning och att motivera andra till rörelseglädje handlar mest om att det är en stor del utav vår egen vardag.

Ni har många unga följare. Hur arbetar ni för att inspirera fler barn och unga till rörelse och hälsosam mat?

Vi skapar träningsutmaningar, träningstips och förespråkar att träning ska vara kul. Att man ska träna för att må bra och inte för att se ut på ett visst sätt.

Kring mat försöker vi visa att man ska äta vanlig mat, utan några förbud. Vi vill att maten ska vara en naturlig del i livet, att det inte ska vara så komplicerat.