18 mar 2021

Kan man kombinera en I ur och skur förskola med Pep Förskola? Ja såklart!

Under hösten 2020 inledde Generation Pep ett pilotprojekt där ett tio-tal förskolor fick prova plattformen Generation Pep Förskola. En av de förskolor som deltog i pilotprojektet var I Ur och Skur förskolan Igelkotten i Herrljunga. Här berättar deras rektor Maria lite kort om vad de tycker om plattformen.

Varför ville ni vara med i pilotprojektet?

Vi såg det som ett bra tillfälle att få nya perspektiv och idéer, men också ett sätt att kanske knyta an nya kontakter och bygga upp ett nätverk med andra förskolor.

Hur har ni upplevt plattformen?

Den är väldigt informativ samtidigt som den är enkel. Vi tycker att det har varit enkelt att navigera och hitta allt ifrån kunskapshöjande material till konkreta aktiviteter vi kan göra i verksamheten. Det har också varit bra att det på plattformen finns material vi kan använda till vårdnadshavare.

Vilken del av plattformen har ni uppskattat mest?

Vi har verkligen uppskattat lek och aktivitetskorten samt rörelsepassen. Det finns det mycket olika innehåll så det går att anpassa efter barnens ålder och hur många vi är vid just det tillfället. Det är också enkelt att slänga in en kort aktivitet i samband med en samling för allt finns liksom på en och samma plats.

Lekande barn.

Ni är ju en I Ur och Skur förskola och är därför ute mycket har ni ändå kunnat ha nytta av plattformen?

Absolut, flera utav rörelseövningarna har vi exempelvis gjort när vi varit i skogen för att få upp lite värme, så det går bra att kombinera Pep Förskola med att vara en I Ur och Skur förskola.

Har ni upplevt att det varit merarbete?

I början kände vi nog ”vad har vi gett oss in på” men sedan insåg vi att det var ju mycket enklare än vad vi trott då sidan är enkelt uppbyggd och vi själva kan plocka det just vi vill arbeta med.

Jag rekommenderar verkligen andra förskolor att använda sig av Pep Förskola, det är inspirerande och ett kul sätt att komma igång med att få in mer rörelse och hälsosam mat på förskolan.