02 feb 2017

GEN-PEP i samarbete med HeatoN

För att inspirera och sprida kunskap om barn och ungas hälsa behöver man förebilder. Vi är glada att idag kunna presentera en av våra PEP-PALS Emil ”HeatoN” Christensen.

En PEP-PAL är en inspirerande person som vi verkligen gillar och som delar vår vision, att alla barn och unga i Sverige ska ha möjlighet och vilja leva aktiva hälsosamma liv. En PEP-PAL har möjlighet att lyfta våra kärnfrågor på ett personligt, trovärdigt och engagerande sätt och på så sätt bidra till att skapa engagemang kring fysisk aktivitet och positiva matvanor.

Emil ”HeatoN” Christensen är en före detta professionell e-sportare med 8 VM titlar som förra året blev invald i E-sport Hall of Fame. Emil brinner för e-sport och hälsa. Förra året ansökte han om att få e-sport godkänt som sport av Riksidrottsförbundet och i vår ser vi honom i SVT’s Mästarnas Mästare.  Idag syns han i Metro för att visa sina favoritövningar för att bryta spelandet en stund.

“Jag är oerhört stolt och glad över att få vara en del av GEN-PEP. Tillsammans med övriga teamet på GEN-PEP hoppas jag kunna få Sveriges barn och ungdomar att röra på sig mer och äta bättre” säger Emil ”HeatoN” Christensen.

I videon tipsar HeatoN om sina bästa övningar som man kan göra precis när som helst bredvid datorn...