02 apr 2020

Digifritids.se - det digitala fritidset

Rädda Barnen och Generation Pep har med stöd av Radiohjälpen och Skandias stiftelse Idéer för livet tagit initiativ till ett digitalt fritids, där barn kan lära sig olika saker, få en aktiv fritid och stöd. Välkomna till digifritids.se!

Allt fler barn är hemma från skolan med anledning av corona. Därför har Rädda Barnen och Generation Pep tagit initiativ till ett digitalt fritids med stöd av Radiohjälpen och Skandias stiftelse Idéer för livet, där barn kan lära sig olika saker, få en aktiv fritid och stöd. Tillsammans med offentliga aktörer, organisationer och företag har vi startat en verksamhet som ger barn den trygghet de efterfrågar nu.

Digifritids.se vänder sig till barn i låg- och mellanstadiet. Här kan barn få tips på rörelseaktiviteter som man enkelt kan göra hemma, men det finns också en massa böcker, spel, pysseltips och serier för barn att ta del av. Det finns också en del kallad Stödis, där barn kan få information om sina rättigheter samt prata med någon via Bris chatt. Digifritids.se ska helt enkelt fungera som ett digitalt fritids för alla barn, men framförallt för de barn som nu inte kan gå på sitt vanliga fritids. 

– När fler barn spenderar mer tid hemma vet vi att stillasittandet ökar. Som en del av plattformen vill vi vara med och sprida rörelseglädje till alla barn. Rörelse har en rad positiva effekter, det minskar risken för en rad olika sjukdomar på sikt och har en direkt effekt i att vi blir gladare och piggare, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep

Ta del av hela pressmeddelandet om Digifritids.se här:

Rädda barnens pressmeddelande om Digifritids.se