19 jan 2021

Dance 10.000 Världens första musikvideo med 10.000 steg

Idag lanseras Generation Peps senaste kampanj, Dance 10.000. En musikvideo där en nioårig stjärndansare gör en unik koreografi med 10.000 steg och specialskriven musik av franska EDM-duon Justice. Danskampanjen ska inspirera fler barn och unga att dansa och röra sig mer.

Bara två av tio barn i Sverige når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet varje dag, och tonårstjejer är den grupp som rör sig minst. Det visade vår årliga undersökning Pep Rapporten, som vi genomfört bland barn och ungdomar i Sverige.

För att inspirera fler att röra sig lanserar vi nu en världsunik kampanj, Dance 10.000, med bland annat en musikvideo med den första koreograferade dansen innehållande 10.000 steg, just det antal steg som ofta används som ett riktmärke för daglig fysisk aktivitet.

I musikvideon följer vi en ung tjej som vaknar upp på morgonen och direkt börjar röra sig i takt till musiken. Hon går upp, äter frukost och fortsätter dansa ut på gatan i bostadsområdet, ner i tunnelbanan, in på skolan och i idrottshallen innan hon vänder hemåt igen. Filmen avslutas med att hon kastar sig på sängen hemma i rummet samtidigt som den stegräknare som synts i bild under hela musikvideon till slut når 10.000.

Musiken i videon är specialgjord för kampanjen av franska EDM-duon Justice. Det är en ny version av deras hitlåt D.A.N.C.E. från 2007 som hörs i videon – och en av medlemmarna, Gaspard Augé, dyker även upp som vaktmästare på skolan.

Till kampanjen har vi tagit fram en tutorial på ett av stegen från koreografin. Ta chansen och lär dig steget och utmana sedan dina vänner på sociala medier, glöm inte #dance10000.