10 jan 2018

De kan vinna priset Årets Peppare på Idrottsgalan 2018

Generation Pep, en icke vinstdrivande organisation initierad av Kronprinsessparet, arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Förra året instiftade organisationen Årets Peppare, ett pris som delades ut av Prins Daniel på Idrottsgalan. Efter mängder av fina bidrag som har kommit in under hösten är nu tre finalister klara för Årets Peppare 2018.

Årets Peppare ska belöna en person, organisation eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.

För att hitta Årets Peppare har nomineringar samlats in från svenska folket under hösten 2017. Därefter har juryn utsett tre finalister varav en kommer att bli Årets Peppare 2018 och ta emot pris i direktsändning på Idrottsgalan den 15 januari.

Finalisterna är: 
Gerestaskolan, Fritidsbanken och Nina Kristell Wergeni

Gerestaskolan 
I syfte att förbättra barnens hälsa och bidra till ökad koncentration har Gerestaskolan i Härnösand som ett exempel av flera infört Morgonpuls vilket innebär att skoldagen börjar med 15 minuters morgongympa på skolgården.

Fritidsbanken
Fritidsbanken fungerar som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man kostnadsfritt låna utrustning för en aktiv fritid, som t.ex. skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer.

Nina Kristell Wergeni
Nina 17 år, en fantastisk ledare och förebild som via Svedala GIF:s gymnastikförening lägger stor del av sin fritid att leda barn i gymnastik. Hennes stora drivkraft är att ge alla barn som vill möjlighet att röra på sig. 

Årets jury består av:
H.K.H. Prins Daniel
Carolina Klüft, Generation Pep, fd. Elitidrottare.
Alexander Hermansson, barnprogramledare, underhållare, tv-profil
Britta Thedin Jacobsson, doktor i idrottsvetenskap, inriktning folkhälsa och fysisk aktivitet
Lina Axelsson Kihlblom, grundskolechef Haninge kommun, ledamot av 2015 års Skolkommission
Aron Andersson, äventyrare, föreläsare och inspiratör
Stephan Wilson, producent, programledare, barn- och sportprofil
samt vinnaren av Årets Peppare 2017:
Cecilia Andrén Nyström, Futebol dá Força

Den slutgiltiga vinnaren kommer att presenteras under Idrottsgalan i SVT den 15 januari 2018.

Vill du veta mer om finalisterna? GEN-PEP publicerar löpande filmer om varje finalist på:
Insta: @gen.pep, Facebook: @generationpep, Twitter: @gen_pep

 

För ytterligare information, kontakta:
Marika Kehrer, kommunikationsansvarig, 070-368 55 23, 
marika@genpep.se

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Målsättningen är att ena människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. Initiativtagare är Kronprinsessparet, bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Läs mer på www.generationpep.se