04 maj 2018

Pep-dag i Hagaparken med Prins Daniels Lopp

Generation Pep har tagit initiativ till att skapa konceptet Pep Dag–dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost.

Generation Peps vision är att alla barn och unga ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Fysisk inaktivitet leder till en rad negativa hälsoeffekter. Fler behöver därför förstå och inse vikten av hur rörelse kan bidra till ett livslångt aktivt och hälsosamt liv.

Generation Pep har därför tagit initiativ till att skapa konceptet Pep Dag – dagar då rörelseglädje och kunskap om ett hälsosamt liv står i fokus. Syftet är att ge barn och unga möjlighet att uppleva rörelseglädje i olika former, allt ifrån dans, lek, friluftsliv och idrott, samt att få kunskap om rörelse och kost.

- Vårt samhälle idag är skapat så att det enkla valet ofta är ohälsosamt; man tar hissen istället för trappan, bilen istället för cykeln och man sitter still med en skärm istället för att leka. Vi vill med pep-dagar erbjuda barn och unga möjligheten att få uppleva den härliga känslan av rörelseglädje och inspirera dem till att komma igång med mer rörelse i vardagen, säger Elin Annwall, Kronprinsessparets Stiftelse och styrgruppsordförande i Generation Pep.

Den 16 september kl. 11 till 15 välkomnas familjer till Hagaparken. Barn födda 2006–2012 kan springa Prins Daniels lopp där alla deltagare är vinnare och får medalj. Anmälan till loppet är nu öppen. Det är först till kvarn som gäller för att få en av de 1 500 startplatserna. Prins Daniel medverkar under Pep-dagen i Hagaparken och delar bland annat ut medaljer till de som sprungit.

Pep-dagen i Hagaparken anordnas av AIK Friidrott, Djurgårdsförvaltningen – Kungliga Hovstaterna, Kronprinsessparets Stiftelse - Generation Pep och Solna Stad.

Konceptet Pep Dag testades första gången i Flen hösten 2017 och tanken är att fler Pep-dagar kommer arrangeras på andra platser runt om i landet.

För ytterligare information, kontakta:

Marika Kehrer, kommunikationsansvarig, 070-368 55 23, marika@generationpep.se

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Läs mer på www.generationpep.se