20 okt 2017

Kronprinsessparet och Generation Pep Lanserar Pep Forum

Fredagen den 20 oktober äger det första Pep Forum rum på Karolinska institutet, i närvaro av Kronprinsessparet samt samarbetspartners som Hélène Barnekow (vd på Telia), Per Strömberg (koncernchef Ica Gruppen) och Håkan Svedman (Sverigechef IKEA). Pep Forum är Generation Peps nästa steg i att skapa samtal, engagemang och förändring för barn och ungdomars hälsa.

Prins Daniel lanserade Generation Pep (GEN-PEP) i juli 2016 i Visby tillsammans med ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer. Generation Peps vision är att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och vilja att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Generation Pep arbetar för att sprida kunskap, inspirera och stödja såväl barn och unga, som föräldrar och andra vuxna i barns närhet.

Generation Pep grundades för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Pep Forum riktar sig till alla som har ett ansvar och förmåga att
göra skillnad. Att samla och ena krafter från hela samhället är en stor och viktig del av detta”, säger H.K.H. Prins Daniel.

Pep Forum äger rum under en halvdag och riktar sig till beslutsfattare inom näringslivet, ideell- samt offentlig sektor. Carolina Klüft och Leo Razzak modererar dagen. Talare vid Pep Forum är bland andra socialminister Annika Strandhäll, rektor på Karolinska Institutet Ole Petter Ottersen, Kinneviks huvudägare och tidigare ordförande Cristina Stenbeck, psykiatrikern och författaren bakom boken ”Hjärnstark” Anders Hansen samt professor Carl Johan Sundberg, som forskar kring fysisk aktivitet.

För de som är intresserad att närvara vid Pep Forum finns ett antal biljetter tillgängliga via www.genpep.se Antalet platser är begränsat.

Generation Pep (GEN-PEP) är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Målsättningen är att ena människor, organisationer och företag för att tillsammans underlätta för alla barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv.
Initiativtagare är Kronprinsessparet, bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella
organisationer. Läs mer på www.gen-pep.se

För ytterligare information:
Generation Pep
Marika Kehrer, kommunikationsansvarig
marika@genpep.se; 070-368 55 23
För pressförfrågningar:
Patriksson Communication
caroline.blumenthal@patrikssoncomms.com; 070-789 82 67