21 sep 2017

Bounce och Generation Pep inleder samarbete för att öka rörelseglädjen bland barn och unga

För att minska stillasittandet bland barn och unga ingår Generation Pep, initierat av Kronprinsessparet, ett samarbete med actionparken Bounce. Samarbetet vill lyfta fram de positiva hälsoeffekterna med trampolinträning och bidra till aktivare barn och unga.

Sedan starten 2016 har trampolinparken Bounce försett sina besökare med en rad actionfyllda träningsformer. Nu vill Bounce göra sina lokaler tillgängliga för flera genom ett samarbete med den ideella organisationen Generation Pep (GEN-PEP). Generation Pep är initierad av Kronprinsessparet med målet att långsiktigt främja mer rörelse bland barn och unga.

– Studier visar att trampolinträning har en bevisad positiv effekt på kroppen. Det här och mycket mer gör oss övertygade att Bounce bidrar till friskare barn och unga, säger Daniel Dersén, VD för Bounce Scandinavia.

Bounce trampoliner besöker förorten
För att sprida kunskap kring fördelarna med trampolinträning kommer en brandad Bounce-trailer åka ut i olika delar av Stockholm, Göteborg och Malmö som har ett begränsat utbud av aktivitetsmöjligheter. Där informeras barn och unga om vikten av träning och erbjuds även fritt inträde till Bounce trampolinpark varje fredag 17.00-18.00.

– I samarbetet med Bounce vill vi möjliggöra en aktivare fritid för barn och ungdomar där rörelse ses som något roligt. Genom en riktad satsning mot områden med begränsad tillgång till organiserad fysisk aktivitet kan vi erbjuda fler barn att nyttja Bounce lokaler och därmed inspirera till en långsiktigt rörligare livsstil, säger Gerda Nilsson Tjernström, verksamhetschef på Generation Pep.


Samarbetet initieras till en början på Bounce trampolinparker i Stockholm och Malmö. Initiativet kommer även finnas tillgänglig i Göteborg, när Bounce öppnat i Sveriges nästa största stad under december 2017.

För mer information, vänligen kontakta:
Sandra Dahlman Tham, Head of Marketing, Bounce Scandinavia Holding
sandra@bounce.se
+46 706 05 35 75

Marika Kehrer, kommunikationsansvarig, Generation Pep
marika@genpep.se 
+ 46 770-368 55 23


Om Generation Pep:
Generation Pep (GEN-PEP) är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Målsättningen är att ena företag, organisationer och människor för att tillsammans underlätta för barn och ungdomar att leva ett hälsosamt liv. Initiativtagare är Kronprinsessparet och bakom initiativet står ledande svenska företag, stiftelser och ideella organisationer.

Om Bounce:
Bounce är ett actionsportkoncept som grundades år 2012 i Australien. Idag finns fenomenet över hela världen: Sydafrika, Thailand och Dubai är bara några exempel. I november 2016 öppnade Bounce sin första svenska anläggning i Stockholm.

Inomhusäventyrsparken erbjuder många olika aktiviteter baserat på intresse och svårighetsgrad: dogdeball, basketball slamdunk, performance jumping, freerunning och parkourbana. Bounce passar både stora och små barn, ungdomar och vuxna.