Tillbaka till Inspriationsbanken

Superkids: Rörelseglädje i Skolan

Peter Sjöberg

Kort beskrivning

Jag har tagit fram ett program vars mål är att få skolbarn mer aktiva under skoldagen och att utrusta lärare, barn och föräldrar med kunskap om hur man lever ett hälsosamt liv med mycket rörelseglädje. Programmet har använts av flera internationella skolor i Sverige och även i Thailand. Som det ser ut i skolan i dag så kan det vara svårt att få in extra rörelse i läroplanen. Detta vill jag med detta program ändra på då jag tror att lösningen är att få in rörelse i det dagliga skolarbetet. I varje ämne kan det enkelt skapas moment som kan utföras fysiskt och detta material gör det väldigt enkelt för lärare att implementera i det dagliga arbetet och eleverna älskar det.

Programmet Superkids - Rörelseglädje i Skolan består av 4 delar:

  1. Intro till programmet
  2. Aktivitetshäfte med klassrumslekar och rörelsepauser
  3. Klassrumstränings-videos (Korta 4 min träningspass för klassrummen.) Kommer att spela in ett antal till i juni så det finns i augusti när skolorna startar igen. 
  4. Superkids Marathon Club & Move Around the World - som båda är motiverande verktyg till att logga rörelse på.

Här nedan under "Ladda ner" kan ni ladda ner som pdf. 

Bidragets syfte

Målet är att få skolbarn mer aktiva under skoldagen och att utrusta lärare, barn och föräldrar med kunskap om hur man lever ett hälsosamt liv med mycket rörelseglädje.

Ladda ner

Aktivitetshäfte
Move Around The World
Intro Rörelseglädje I Skolan
Superkids Marathon Club