Tillbaka till Inspriationsbanken

OS i Skolan

Sveriges Olympiska Kommitté

Kort beskrivning

OS i Skolan är en spännande och stimulerande inspirationssida för dig som är lärare och vill arbeta med OS i klassrummet. Här finns material som hjälper dig att utforma just ditt OS i Skolan-projekt så det passar dig och dina elevers förutsättningar. Materialet är anpassat till Lgr 11 och det finns material kopplat till alla ämnen. Kanske arrangerar ni ett eget litet mini OS på skolan, gör en egen OS-tidning eller ritar en egen OS-maskot. Skolor som arrangerar sitt eget OS kan också få ett fint OS-diplom som ni kan hänga upp i klassrummet! Möjligheterna är oändliga!

Så här gjorde vi - skolorna berättar
Se hur några andra skolor har använt sig av OS i skolan i undervisningen.

Kyrkskolan, Sorunda
"Vi är jättenöjda med vårt arbete under veckan. Barnen och lärarna har uttryckt sig mycket positivt. De har haft stor entusiasm i sina uppgifter och visat mycket ansvar och rörelseglädje. Varje klass har var för sig jobbat med OS inom varje ämne. Många av lärarna har använt sig av tipsen på hemsidan, www.osiskolan.se, som vi haft stor nytta av. Det blev en bra start på terminen. Sammanhållningen och atmosfären var på topp! Minnet av denna fantastiska vecka kommer länge att leva kvar hos oss på Kyrkskolan och vi längtar redan till nästa Olympiska Spel."
Ladda ner PDF med hela Kyrkskolans planering 

Parkskolan, Laholm
"Det positiva med projektet är att elever och personal lär känna varandra bättre och det blir en mjukstart för alla våra nya elever. Vi har bara hört positiva kommentarer från våra elever och alla verkar väldigt nöjda. Det vi kan se nu är att planeringen för de teoretiska ämnena har kommit lite i andrahand vilket vi säkert kan förbättra till OS i Kina 2008"
Ladda ner PDF med hela Parkskolans planering

Smedslättskolan, Bromma
"...och vi nådde vårt mål att glädja barnen. Barnen var så nöjda!"
Ladda ner PDF med hela Smedslättskolans planering

Bidragets syfte

SOK har arbetat med projektet OS i Skolan sedan 2000. Syftet med projektet är: att öka elevernas OS-intresse att uppmuntra till att samarbeta att framhäva glädjen i idrott att inspirera barn till mer rörelse i vardagen att nå ut i samhället med olympiska grundtankar och värderingar Den olympiska tanken är att idrotten är ett medel att föra människor samman och öka förståelsen för varandra, såväl som att öka sin egen självkännedom och fysiska förmåga.

OS i Skolan
Följ OS i Skolan på Facebook