Tillbaka till Inspriationsbanken

Hjärnstark junior till alla Sveriges skolor!

SCRIIN + Bonnier Fakta + Generation Pep

Kort beskrivning

Genom ett samarbete mellan den ideella organisationen SCRIIN, Generation Pep och förlaget Bonnier Fakta erbjuds alla skolor i Sverige att förmånligt beställa klassuppsättningar av boken Hjärnstark junior.

Målet är att motivera Sveriges elever att röra sig mer. 

Hjärnstark junior riktar sig till barn 9-13 år och är en omarbetad och nyskriven version av Anders Hansens bästsäljare Hjärnstark. Boken är skriven tillsammans med barnboksförfattaren Mats Wänblad.

Förmånligt erbjudande 
Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda Sveriges grundskolor kostnadsfria klassuppsättningar av Hjärnstark junior. Allt skolan betalar är frakt- och hanteringskostnaden, totalt 750 kr. Ni skickas då 25 exemplar av boken (det finns möjlighet att beställa fler exemplar) och en lärarhandledning. Din skola kan beställa obegränsat antal klassuppsättningar fram till 20 januari 2021 (leverans under mars–april).

Bidragets syfte

I dag når endast 15 % av Sveriges barn och unga WHO:s rörelsemål. Det finns tyvärr tydliga skillnader mellan pojkar och flickor, och det är också uppenbart att fysisk aktivitet är kopplat till socioekonomiska faktorer. 

Vi vill motivera barn och unga att röra på sig mer, och vi hoppas att Sveriges skolor vill vara med på resan!

Läs mer om initiativet här

Läs mer här