Tillbaka till Inspriationsbanken

Digifritids - en aktiv fritid för barn

Rädda Barnen

Kort beskrivning

Under våren 2020 tog Rädda Barnen och Generation Pep tillsammans fram hemsidan digifritids.se. Syftet med plattformen är att skapa en plats där barn i låg- och mellanstadieåldern kan inspireras och utvecklas. Det finns även innehåll som lämpar sig för yngre barn.

På digifritids.se får barn både information om sina rättigheter och information om var de kan vända sig för att prata med en trygg vuxen, men här finns också massa rörelsepauser, dansklasser, filmer, böcker och pyssel. 

Digifritids är tänkt som en plattform som barn kan använda själva på sin fritid, men också något som skolor och fritidshem kan använda för att testa på nya aktiviteter tillsammans.

Exempelvis kan ni lära er Pidde P:s dans till låten Kickar du så flippar jag. Eller varför inte testa ett träningspass tillsammans hela klassen? I stödis finns också yogapass som ni kan prova tillsammans för att varva ned.

Du når digifritids via länken nedan.

Bidragets syfte

Digifritids syftar till att inspirera barn till en aktiv och utvecklande fritid. Tillsammans med Rädda Barnen har Generation Pep tagit fram plattformen där barn både kan inspireras till rörelse, men också läsa spännande böcker, få tips på roliga pyssel samt få information om sina rättigheter. 

Digifritids.se