Tillbaka till Inspriationsbanken

Alla Utebarn här kommer veckans Utemaning!

Utebarn.se / Skåne län

Kort beskrivning

Under 2019 kör Utebarn.se konceptet "Veckans Utemaning" för att locka och inspirera fler till mer aktiv tid utomhus i vardagen. Att vara ute är härligt och utmaningen består i att hitta mer tid att vara ute i vardagen. Varje Utemaning består av en aktivitet att göra med barnen utomhus. En del av aktiviteterna kräver lite förberedelse, andra går att göra precis här och nu.

Vi har också valt att ha lite olika nivå på de olika Utemaningarna för att inkludera så stor bredd som möjligt. Fokus är barn 3-10 år. Många av aktiviteterna går att anpassa för att göra även med barn 0-3 år. Målgruppen är föräldrar men vi har även flera förskolor som utför våra Utemaningar varje vecka. Så häng på! Vi utemanar dig!

Bidragets syfte

Bakgrunden till projektet är att vi vill göra något för att öka barns rörelse och aktivitet. Och vi tror att det är så enkelt som att tid spenderad utomhus är tid i rörelse. Vi hoppas också att kunna inspirera till aktiviteter som föräldrar kan göra tillsammans med sina barn. Vi har genom våra testfamiljer förstått att just att få en liten knuff och inspiration i rätt riktning varje vecka så en kan få in en vana att tänka på att göra uteaktiviteter eller rörelseaktiviteter i vardagen är uppskattat. Och det är just det Utemaningarna är till för.

Ladda ner

promenadbingo.pdf

Utebarn.se
Gruppen Veckans Utemaning 2019
Utemaning 1 - Promenadbingo
Varför finns Veckans Utemaning
Alla Utemaningar på Youtube