Lidingöloppet

Lidingöloppet

Lidingöloppets vision är att med naturen som arena utveckla hållbara upplevelser för alla, från de yngsta till de äldsta, för dig som springer, cyklar, går eller tar dig fram i rullstol. Det är hälsa, glädje och utmaning som står i fokus.

  • Under 2019 hittade mer än 10 000 barn och ungdomar rörelseglädjen i något av deras lopp:
  • Järva skolstafett: Varje år arrangeras Järva skolstafett, där barn och ungdomar i socioekonomiska utsatta områden ges möjligheten att hitta glädjen i löpning på deras hemmaplan.
  • Lidingö skolstafett: Alla grundskoleelever i årkurs 4- 9 på Lidingö bjuds in att gratis springa Lidingö skolstafett. Denna stafetten springs på fredagen och inviger Lidingöloppshelgen.
  • Barn- och ungdomsloppen: Under Lidingöloppshelgen hålls följande barn- och ungdomslopp: TCS LidingöRuset och TCS LidingöRullet, Lidingöloppet juniorklass, Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet.

Lidingöloppet ägs och arrangeras av de två idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. Allt ekonomiskt överskott går tillbaka till barn och ungdomsidrotten på Lidingö. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp som omfattar över 20 olika lopp, i olika delar av Sverige och under stora delar av året.

Läs mer om Lidingöloppet.

Typ av verksamhet: Ideell sektor
Var i landet: Lidingö & Stockholm
Initiativet berör: Fysisk aktivitet