01 mar 2018

Professor Stephen Hawking har gått bort

År 2016 gjorde professor Stephen Hawking en kampanj tillsammans med Generation Pep att skapa uppmärksamhet kring problemen kopplade till fysisk inaktivitet. Vi på Generation Pep är mycket tacksamma över samarbetet med professor Stephen Hawking och skickar våra varmaste tankar till hans familj och närstående.

Idag har vi nåtts av den tråkiga nyheten om att professor Stephen Hawking gått bort. Under 2016 gjorde Generation Pep med hjälp av vår partner Forsman & Bodenfors en kampanj tillsammans med professor Hawking för att skapa uppmärksamhet kring problemen kopplade till fysisk inaktivitet som idag är världens fjärde vanligaste dödsorsak.

– Hur stillasittande har blivit ett av världens största hälsoproblem är bortom min förståelse, konstaterade professor Stephen Hawking som själv sedan många år tillbaka var ofrivilligt stillasittande på grund av sjukdomen ALS.

Filmen som producerades av Forsman & Bodenfors fick viral spridning både i Sverige och internationellt när den släpptes och belönades med Guldägget 2017 i kategorin”Bästa Onlinefilm”.

Pep Talk by Stephen Hawking spelades in i Cambridge där professor Stephen Hawking bodde och var verksam.

Vi på Generation Pep är mycket tacksamma över samarbetet med professor Stephen Hawking och skickar våra varmaste tankar till hans familj och närstående.