21 jan 2019

De kan vinna Årets Peppare 2019!

För två år sedan instiftade Generation Pep priset Årets Peppare - ett pris som ska belöna en person, organisation eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. Ikväll tilldelas en av årets tre finalister priset på Idrottsgalan i SVT1 klockan 20.00.

Årets tre finalister är Friskis&Svettis, Goodsport och Haninge Kommun. De tre finalisterna har på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. Ikväll tilldelas en av de tre finalisterna priset Årets Peppare 2019 på Idrottsgalan i SVT1 klockan 20.00.

Friskis&Svettis

"Vi är enormt stolta över att vara nominerade till årets Peppare. Friskis&Svettis peppare finns i 110 föreningar i Sverige och flertalet gör detta på sin fria tid. De har lust till sin uppgift och drivs av att få barn och vuxna i rörelse. Vi vill också lyfta att nomineringen även gäller de över 30000 pedagoger som gått igenom Friskis utbildning till rörelseinspiratörer inom Röris och nu tar hand om spring i benen och behov till lugnare övningar i klassrum, på skolgårdar och i förskolor.", säger Susanne Jidesten, generalsekreterare på Friskis&Svettis.

Patrik Asplund, Goodsport

”Det är mycket glädjande att bli nominerad för stiftelsens arbete som främjar integration och hälsa bland unga i Sverige. Vi vill även genom nomineringen belysa alla duktiga ledare i våra projekt som verkar som goda förebilder och peppare, som får tusentals unga att välja rätt väg i livet”, säger Patrik Asplund, VD för stiftelsen Goodsport.

Haninge Kommun

”För oss i Haninge kommun är arbetet med barn och unga helt centralt. Att dagligen skapa förutsättningar för barn att känna rörelseglädje är en stor och viktig arbetsuppgift. Vi är stolta över det arbete vi gör tillsammans med föreningslivet och ser det som en stor ära att vara en av finalisterna till Årets peppare”, säger Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande.

Klicka här för att läsa mer om de tre finalisterna.

Årets jury består av:

H.K.H. Prins Daniel 
Carolina Klüft, Generation Pep, fd. Elitidrottare. 
Britta Thedin Jacobsson, doktor i idrottsvetenskap, inriktning folkhälsa och fysisk aktivitet 
Lina Axelsson Kihlblom, förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen Nynäshamns kommun, ledamot av 2015 års Skolkommission 
Aron Andersson, äventyrare, föreläsare och inspiratör 
Stephan Wilson, producent, programledare, barn- och sportprofil 
samt vinnaren av Årets Peppare 2018:
Sara Marklund, rektor på Gerestaskolan