Partner: Martin & Servera

Vi på GEN-PEP tror att samarbete är grundläggande för att få hela Sverige i rörelse. Det finns redan idag otroligt mycket kunskap och engagemang kring barn och ungdomars hälsa runtom i landet. Vi är väldigt glada över att få kroka arm med organisationer och föreningar i framkant.

Berätta om er själva, vilka är ni?

Martin & Servera är Sveriges ledande restauranggrossist. Vi levererar livsmedel till skolor och förskolor i hela landet, men också till den privata marknaden – restauranger, kaféer och hotell.

Vi omsätter totalt drygt 13 miljarder kr (2016).

Vad lockade er med Generation PEP?

Vi träffar dagligen duktiga matlagare och specialister på kost och näring. De ser till att servera bra och hälsosam mat till våra barn och ungdomar i skolrestaurangen, men det är lika viktigt att barnen gör hälsosamma val även utanför skoldagen. Både Martin & Servera och GEN-PEP känner stort engagemang för att öka barns kunskap om hur maten de äter påverkar deras vardag, så vi ser fram emot samarbetet.

Vad hoppas ni att vi ska åstadkomma tillsammans?

Tillsammans med GEN-PEP hoppas vi kunna öka barns och ungdomars kunskap kring bra och hälsosamma matvanor. Ge goda recept och handfasta råd om att det är enkelt att äta hälsosamt. Det handlar naturligtvis både om matvanor och hur viktigt det är att barn och ungdomar är aktiva och rör på sig.

Vi kommer att satsa på lättillgänglig information riktad direkt till barn och ungdomar i kanaler som är naturliga mötesplatser för dem. Att det kommer att handla om digitala kanaler känns ganska självklart.

Vi planerar också att dyka upp IRL på någon eller några skolor framöver tillsammans med några kända kockprofiler.