Nominerad till Årets Peppare - Nina Kristell Wergeni

Vi har blivit överösta med fina nomineringar till Årets Peppare, GEN-PEP's eget pris som delas ut på Idrottsgalan den 16 januari. I en serie inlägg presenterar vi utvalda personer och organisationer, inspirerande peppare som inte nådde hela vägen fram till final men som genom stort engagemang och glädje får barn och unga att röra på sig. Idag - Nina Kristell Wergeni!

Nina är 15 år och bor i Skåne. Redan som 12-åring blev hon ledare i Svedala GIF och kör numera cirka 4 pass i veckan. Hon är även ledare i NSIF - Naverlönnskolans idrottsförening, som är "en ungdomsstyrd idrottsförening utan avgifter där alla är välkomna". Vi har talat lite med Nina och om det fina arbete hon gör för barn och unga.

Vad gör du för barn och unga som har lett till nomineringen till Årets Peppare?

Jag skulle gissa på att jag är en väldigt stor förebild bland ungdomarna och barnen i framförallt Svedala! Jag engagerar mig till 100% och är just nu aktiv i två föreningar och för mig är det lycka! Jag tror att jag blev nominerad för att jag är just dessa saker jag har beskrivit. Jag älskar att se andra glada och jag hjälper alltid till.  

Vilket är ditt bästa tips för att få barn och unga att röra sig mer i vardagen?

För att få barn och unga att röra på sig så tror jag mycket på att man måste tro på dem inte pusha för hårt. Det kommer inte att sluta bra. Jag är själv en ungdom som leder andra unga vilket jag tycker är en viktigt del - att unga leder unga. Som ung ledare kan du sätta dig in i situationer bättre som vuxna ledare kanske inte kan, just för att du kanske går igenom exakt samma sak. Så för att få unga att röra på dig tycker jag att man ska vara peppande men jag tycker även att föreningar runtom i landet borde satsa på att ha lite mer unga ledare. Jag lovar att det kommer att uppskattas bland barnen!

Läs mer om Svedala GIF här!