GEN-PEP och Metro i samarbete för barn och ungas hälsa

GEN-PEP startar idag ett samarbete med Metro för att sprida kunskap om och inspirera till mer fysisk aktivitet i vardagen. Fr.om. idag och 8 måndagar framåt kommer Carolina Klüft att vara gästredaktör i Metro och tillsammans med experter och profiler inspirera till att skapa möjligheter för barn och unga att leva ett mer hälsosamt liv.

”Idag är det bara 1 av 8 trettonåringar i Sverige som uppnår den rekommenderade mängden fysisk aktivitet (60 minuter om dagen). Det vill vi ändra på! Och vi kommer inte att ge oss förrän alla barn och unga i Sverige har möjligheten att leva ett aktivt och hälsosamt liv”. skriver Prins Daniel och Carolina Klüft i sitt öppna brev till Sverige i Metro i dag.

Varje måndag kommer Metro under vinjetten Metro Hälsa att publicera konkreta tips på hur barn och ungdomar kan leva ett mer hälsosamt liv.
I det första numret fokuserar vi på lekfulla parövningar som man kan göra i klassrummet, som ett välbehövligt avbrott i stillasittandet. Carolina har hjälp av Julika, 9 år, och sidan går att klippa ur och sätta upp på väggen som en inspiration till rörelse.

”För oss är samarbetet med GEN-PEP en självklarhet då det ligger helt i linje med den hälsosatsning som ligger för Metro under 2017. Frågan är inte bara viktig, den är även självklar. Att GEN-PEP dessutom väljer Metro som kanal för att nå ut gör oss stolta", säger Karin Österman Marknadschef Metro 

Kom igen nu Sverige!

Digital version av dagens tidning hittar du här!

Läs Metros pressmeddelande här.