Årets Peppare 2018 är Gerestaskolan i Härnösand

Gerestaskolan, Härnösand fick igår ikväll ta emot priset Årets Peppare i direktsändning på Idrottsgalan. Aron Andersson, äventyrare, föreläsare och inspiratör, delade ut priset till rektorerna för Gerestaskolan i Härnösand: Sara Marklund och Carina Söderlind Löfvander samt idrottsläraren Mathias Åström.

Gerestaskolan, Härnösand fick igår ikväll ta emot priset Årets Peppare i direktsändning på Idrottsgalan. Jurymedlemmen Aron Andersson, äventyrare, föreläsare och inspiratör, delade ut priset som bestod av följande motivering:

Genom en inkluderande hälsosatsning med rörelse och glädje som verktyg får alla barn en energigivande och stärkande start på skoldagen. Initiativet till pepp och morgonpuls på schemat togs av den engagerade personalen på skolan för att i likhet med fler goda skolexempel ge elever ökade möjligheter i sin skolgång samt ge tidiga förutsättningar till ett hälsosamt liv. För sitt aktiva ställningstagande för barns hälsa och för den inspiration andra ges tilldelas Gerestaskolan i Härnösand priset som Årets Peppare 2018.

På plats i Globen för att ta emot priset fanns rektorerna för Gerestaskolan, Sara Marklund och Carina Söderlind Löfvander samt idrottsläraren Mathias Åström.

- Alla elever har olika förutsättningar och på Gerestaskolan tror vi att alla mår bra av rörelse. På ett ganska enkelt sätt har vi skapat möjlighet till mer rörelse i vardagen. Det här är för oss ett första steg i vårt hälsofrämjande arbete där rörelse och lärande hör ihop, sade glada representanter från Gerestaskolan i sitt tacktal.


Generation Pep, en icke vinstdrivande organisation initierad av Kronprinsessparet, instiftade Årets Peppare 2017.
Priset ska belöna en person, organisation eller ett initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig. För att hitta Årets Peppare har nomineringar samlats in från svenska folket under hösten 2017.

Gerestaskolan vann i nära konkurrens med de två finalisterna Fritidsbanken och Nina Kristell Wergeni.

Ny chans att nominera ditt bidrag till detta pris, Årets Peppare 2019,  sker med start våren 2018, håll utkik här på hemsidan.

Foto: Pelle T Nilsson

Foto: Pelle T Nilsson

Foto: Pelle T Nilsson

Foto: Pelle T Nilsson

Foto: Simon Hastegård, Bildbyrån

Foto: Simon Hastegård, Bildbyrån